Coroana de zirconiu

Despre fatete

Ce sunt?

Fatetele sunt lucrari protetice care acopera doar partial dintele, procedeul fiind astfel mai putin invaziv fata de imbracarea dintelui cu o coroana. Fatetele reprezinta o modalitate estetica de inlocuire a smaltului de pe fata vestibulara a dintelui (fata dintelui dinspre exterior). Va puteti bucura astfel de un zambet perfect!

 


Cele mai estetice sunt fatetele ceramice ce prezinta numeroase avantaje si anume:

- cantitate de dinte slefuit este minima

- pastreaza dintele vital

- nu isi modifica culoarea in timp

- nu apare fenomenul de uzura

- se igienizeaza usor, prezentand retentie scazuta de placa bacteriana

- mimeaza transluciditatea dintelui natural si asigura stabilitatea conturului si a culorii cu risc minim de iritatie gingivala

- sunt biocompatibile

In ce situatii se pot pune fatete?

- dinti ce prezinta fisuri ale smaltului

- dinti cu anomalii de forma – dinti nanici, fracturi de unghiuri, dinti scurti

- corectarea unor anomalii usoare de pozitie – dinti rotati

- distrofii dentare

- dinti cu discromii – din fluoroza, discromie tetraciclinica in care albirea nu are efect

- pentru inchiderea spatiului in cazul dintilor cu diastema (strungareata)

- dinti cu carii / plombe voluminoase pe fata vestibulara


Cum va arata faţeta dumneavoastră?

Portelanul dentar este o ceramica cu proprietati sticloase ce se aseamana indeaproape cu structura dintelui natural. Aceasta se datoreaza, similar smaltului dintilor, translucentei ceramicii. Cand lumina intalneste suprafata dintelui nu este reflectata imediat, ci aceasta penetreaza smaltul dintelui si reflecta dentina opaca ce se afla sub smalt. Efectul translucent este efectul ce da dintelui luciul natural. Prin existenta acestui efect fatetele ceramice va ofera un zambet natural, stralucitor.


Pot stii dinainte de a-mi slefui dintii cum vor arata fatetele la final?

Da! Intr-o sedinta dentistul va analiza starea initiala a zambetului dumneavoastra. Va avea loc o discutie din care sa reiasa dorintele si asteptarile dumneavoastra, iar dupa o amprentare a situatiei initiale printr-o tehnica de wax-up in laborator se va realiza o macheta din ceara a fatetei la forma finala, dumneavoastra putand astfel vedea daca dimensiunea si forma dintelui corespunde doleantei dumneavoastra.


Procedura terapeutica. Prepararea dinţilor, amprentarea şi cimentarea faţetelor sunt proceduri extrem de sofisticate, necesitand indemanare, pricepere cat si veleitati artistice din partea dentistului cosmetician ce pot fi realizate numai de către medici specializaţi.

Aplicarea unei fatete dureaza 3 sedinte. In tot acest timp pacientul nu va ramane cu dintele slefuit ci va avea cimentata o fateta provizorie, nefiindu-i astfel afectata viata sociala.

Sedinta 1: dentistul va planifica obtinerea zambetului dorit determinand forma, dimensiunea, dorintele estetice ale dumneavoastra cat si integrarea formei viitoarei fatete in ansamblul dento-facial.

Sedinta 2: va consta in preparare dintelui prin slefuirea unei cantitati minime de smalt, amprentarea (luarea mulajului) si aplicarea unei fatete provizorii.

Sedinta 3: plasarea definitivă a faţetei. Acesta este etapa finală ce vă va îmbunatăţi simţitor zâmbetul. Veţi putea părăsi astfel cabinetul dentar cu un zâmbet nou, fermecător, care vă va oferi o încredere mai mare în propria persoana.

Există un număr foarte mic de medici dentişti ce reuşesc cu adevărat să obţină faţete ceramice care sa ofera estetica de grad inalt, complexitatea tehnicii de realizare fiind un obstacol pentru mulţi dintre medicii dentişti din România.


La CITYDENT, vă garantăm realizarea unor faţete ceramice de excepţie, realizate profesionist şi în condiţii de maximă siguranţă.

 

Fatetele nu sunt un panaceu universal, neputandu-se utiliza in toate cazurile. Exista indicatii bine stabilite si numai anumiti pacienti pot beneficia de tratament dentar prin aplicarea de fatete. Totusi daca nu faceti parte din grupa pacientilor care-si pot imbunatati zambetul prin aplicarea de fatete nu inseamna ca nu se poate face nimic pentru a obtine zambetul mult visat. Solutia consta in aplicarea unei coroane integral ceramice sau a unei coroane pe suport de zirconiu. Medicii din clinica noastra va vor oferi solutia cea mai buna in functie de statusul dumneavoastra dentar!

 

 
I. Pacienta , 32 ani, Germania
Inainte Dupa
Save