Coroana de zirconiu

Albire dinti profesionala

 

Multora dintre noi le-ar placea sa aiba un “zambet hollywoodian”, cu dinti albi si stralucitori. Totusi multi dintre noi au obiceiuri care duc la dinti colorati, inclusiv fumatul si consumul de cafea, ceai, cola sau vin rosu. Cu varsta, dintii nostri devin mai inchisi din cauza anilor de expunere la substantele respective. Igiena dentara deficitara poate contribui deasemnea la colorare. La clinica stomatologica CITY DENT, din Bucuresti se spune ca albirea profesionala in cabinet este metoda cea mai rapida de albire a dintilor.


Cine poate beneficia de tratamentul de albire?

Aproape oricine. Totusi, tratamentul poate sa nu fie la fel de eficient pentru coloratiile inchise de tetraciclina. Noi se poate determina cine este un candidat pentru aceasta procedura, decat in urma unei consultatii dentare.


Albirea dentara realizata sub supravegherea unui dentist este sigura. Nu este indicata la:

-femeile insarcinate

-copiii sub 18 ani

-femei care alapteaza


Ce presupune tratamentul respectiv?

Procedeul de albire incepe cu izolarea gingiei. Gelul de albire dinti este apoi aplicat, el fiind activat de lampa de albire pe parcursul a 10 minute. Dupa cele 10 minute gelul este inlaturat si un nou gel este aplicat apoi. Pot fi necesare intre 3 si 4 aplicari pana la obtinerea rezultatului dorit.


Ce efecte secundare apar?

La anumiti pacienti poate aparea o usoara senzatie dureroasa care dureaza aproximativ 12 ore. Cat dureaza tratamentul de albire ca si efect? Respectand instructiunile post albire, dintii vor fi intotdeauna mai albi decat au fost pana la realizarea tratamentului. Pentru a mentie rezultatul este indicata folosirea unei paste de dinti pentru albire dentara. Trebuie stiu faptul ca dintii vor continua sa se albeasca pentru 48-72 ore dupa tratament.


Ce trebuie facut dupa tratament?

Se va evita pe cat posibil consumul de alimente colorate, nu se va consuma: cafea, ceai, vin rosu, suc de tomate, suc de soia, otet balsamic, suc de fructe de padure, visine. Se recomanda sa se foloseasca o pasta de dinti dupa albirea dentara.Metode albire dinti
Exista trei metode principale de albire a dintilor. Toate au la baza aplicari pe suprafata dintilor a unor geluri cu o concentratie mai mare sau mai mica de peroxid de hidrogen, timpul de aplicare variind in functie de metoda aleasa.
Albire dinti cu laser in cabinetul stomatologic - acest tratament presupune aplicarea unui gel de o concentratie ridicata de peroxid de hidrogen pe suprafata dintilor, dupa ce gingiile au fost protejate de o rasina. Albirea se realizeaza in 4 sesiuni a 15 minute si dureaza cel mult o ora.
Set albire dinti profesional sub supravegherea stomatologului - multi dentisti sunt de parere ca setul de albire dinti profesional, cu geluri de peroxid, poate da rezultate bune acasa, chiar daca necesita mai mult timp si mai mult efort. Aceste seturi include un gel de albire cu peroxid de hidrogen, dar de concentratie mica, si gutiere.
Produse albire dinti in magazine si farmacii - aceste produse contin o concentratie mica de peroxid de hidrogen si nu prezinta practic niciun risc, dar rezultatele nu sunt foarte vizibile.